A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Menü
Ár:
3.340 Ft (2.630 Ft + ÁFA)
Menny.:db

DULCOSOFT OLDAT BELSŐLEGES 250ML

Ár:
3.340 Ft (2.630 Ft + ÁFA)
Kiszerelés
250 ML
Menny.:db

A Dulcosoft belsőleges oldat fő összetevője a Makrogol 4000, ami egy ozmotikus hashajtó. A Makrogol 4000 nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. A folyadék (víz) hordozóanyagaként visszatartja a folyadék felszívódását a belekben, ami megnöveli a víz mennyiségét a vastagbélben. Így lágyítja a kemény székletet, és növeli a mennyiségét. Mindez elősegíti a bélmozgást és megkönnyíti a székelést, és a gyengéd megkönnyebbülés érzését kelti.

A Makrogol 4000 csak mechanikusan hat: nem szívódik fel a bélrendszerből, és változatlan formában ürül ki a szervezetből.

Alkalmazható:
- kemény széklet lágyítására
- székrekedés tüneti kezelésére

Orvostechnikai eszköz.

Szállítási módok

Fizetési módok

Elérhetőség: 10
Várható szállítás: április 02.
Szállítási díj: 1.490 Ft
Szállítási információk
Gyártó: Sanofi-Aventis Zrt.

Leírás és Paraméterek

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
1. Milyen típusú készítmény a Dulcosoft és milyen esetekben alkalmazható?
 
Dulcosoft belsőleges oldat fő összetevője a Makrogol 4000, ami egy ozmotikus hashajtó. A Makrogol 4000 nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. A folyadék (víz) hordozóanyagaként visszatartja a folyadék felszívódását a belekben, ami megnöveli a víz mennyiségét a vastagbélben. Így lágyítja a kemény székletet, és növeli a mennyiségét. Mindez elősegíti a bélmozgást és megkönnyíti a székelést, és a gyengéd megkönnyebbülés érzését kelti.
 
A Makrogol 4000 csak mechanikusan hat: nem szívódik fel a bélrendszerből, és változatlan formában ürül ki a szervezetből.
 
Dulcosoft alkalmazható:
- kemény széklet lágyítására
- székrekedés tüneti kezelésére
 
2.Tudnivalók a Dulcosoft alkalmazása előtt
 
Ne alkalmazza a Dulcosoftot az alábbi esetekben:
 
• ha túlérzékeny (allergiás) a készítmény hatóanyagára vagy bármely egyéb összetevőjére (lásd összetétel),
• a bélrendszer súlyos, gyulladásos betegségei (mint colitis ulcerosa, Crohn-betegség) vagy toxikus megakolon esetén,
• bélrendszeri átfúródás vagy annak kockázata esetén,
• bélelzáródás vagy annak gyanúja vagy szűkülettel járó bélbetegség esetén,
• tisztázatlan eredetű, fájdalmas hasi tünetek esetén
Ne alkalmazza a Dulcosoftot, ha a fentiek bármelyikét tapasztalja. Ha bizonytalan az alkalmazást illetően vagy további kérdése van, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 
Elővigyázatossági tanácsok:
 
Mint minden hashajtó alkalmazásának megkezdése előtt, a szervi betegségek lehetőségét ki kell zárni. Hosszabb ideig a Dulcosoftot nem szabad napi rendszerességgel szedni a székrekedés okának kivizsgálása nélkül. Régóta fennálló hasi fájdalom esetén orvosi tanácsot kell kérni.
 
Hasmenés esetén körültekintően kell eljárni mindazoknál, akik hajlamosak a vízháztartás- és az elektrolit-egyensúly zavarára (pl. idősek, csökkent máj- vagy veseműködésű betegek, akik vízhajtókat szednek). Ilyen esetekben az elektrolit-szint ellenőrzése megfontolandó.
 
Makrogol-tartalmú készítmények alkalmazása során allergiás reakciók előfordulásáról számoltak be (mint pl. anafilaxiás sokk, anafilaxiás reakciók, angioödéma, csalánkiütés, bőrkiütés és túlérzékenység).
 
Ha fenti tünetek bármelyikét észleli, hagyja abba a Dulcosoft szedését és azonnal forduljon orvoshoz.
 
Terhesség és szoptatás
A Dulcosoft alkalmazható terhesség és szoptatás idején, mivel a Makrogol 4000 felszívódása elhanyagolható, ezért nincs hatással ezekre az állapotokra.
Mindazonáltal a Dulcosoft szedése előtt kérje kezelőorvosa tanácsát, ha terhesség vagy szoptatás ideje alatt szeretné azt szedni.
 
 
A Dulcosoft alkalmazható terhesség és szoptatás idején, mivel a Makrogol 4000 felszívódása elhanyagolható, ezért nincs hatással ezekre az állapotokra.
 
Mindazonáltal a Dulcosoft szedése előtt kérje kezelőorvosa tanácsát, ha terhesség vagy szoptatás ideje alatt szeretné azt szedni.>
 
Alkalmazása gyermekeknél
Ez a készítmény 2 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem alkalmazható.
 
Alkalmazása cukorbetegség esetén
A Dulcosoft cukorbetegek is szedhetik, mivel az oldat nem tartalmaz cukrot.
 
A Dulcosoft és egyéb készítmények egyidejű szedése
A Makrogol 4000 növeli az ozmotikus nyomást a bélben, ami megváltoztathatja az egyidejűleg szedett készítmények felszívódását. Tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét, ha más készítményeket is szed.
 
3. Hogyan kell szedni a Dulcosoftot?
 
A Dulcosoftot mindig a használati útmutatóban leírtak szerint alkalmazza. Ha bizonytalan az alkalmazást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy a gyógyszerészét.
A Dulcosoft egy íztelen oldat. Belekeverhető bármilyen nem alkoholos italba, pl. egy pohár (kb. 150 ml) vízbe, gyümölcslébe vagy teába. A készítményt reggel javasolt bevenni.
 
Ha az orvos másként nem rendeli, szokásos adagja:
 
Felnőttek és 8 éven felüli gyermekek: Naponta egyszer 20-40 ml oldat (10-20 g Makrogol 4000)
8 évesnél fiatalabb gyermekek esetén orvosi konzultáció javasolt!
4-7 éves gyermekek: Naponta egyszer 16-32 ml oldat (8-16 g Makrogol 4000)
2-3 éves gyermekek: Naponta egyszer 8-16 ml oldat (4-8 g Makrogol 4000)
 
A kívánt hatás eléréshez szükséges adagot a készítmény dobozában található adagolókupak segítségével lehet kimérni.
Az adagot az ajánlott alsó és felső határ közötti tartományon belül igazítsa az egyéni igényeihez. A bevétel naponta vagy más naponta javasolt.
A megfelelő adag az a legkisebb dózis, ami rendszeres, lágy székletet biztosít.
 
Kérjük, vegye figyelembe:
A Dulcosoft hatása általában 24-72 óra elteltével jelentkezik. A klinikai vizsgálatok szerint a rendszeres adagolás naponta egyszer eredményez székletürítést. Tartósan fennálló székrekedés esetén a székrekedés okát ki kell vizsgáltatni. A készítmény gyermekeknek 3 hónapnál hosszabb ideig nem adható.
 
Ha az előírtnál több Dulcosoftot vett be
A Dulcosoft túlzott mértékű alkalmazása hasmenést, hasfájást, haspuffadást és hányást eredményezhet, amit a kezelés megszakításával vagy az adag csökkentésével lehet megszüntetni. A hasmenés vagy hányás következtében kialakuló nagymértékű folyadékvesztést követően az elektrolit-egyensúlyt helyre kell állítani, ezért ilyen esetben forduljon kezelőorvosához.
 
Ha elfelejtette bevenni a Dulcosoftot
Ne vegyen be kétszeres Dulcosoft adagot, a kihagyott adag pótlására.
 
4. Lehetséges mellékhatások
 
A mellékhatások általában enyhék és átmenetiek lehetnek.
A felnőttek és gyermekek esetében tapasztalt mellékhatások:
Hasmenés, hasfájás, haspuffadás, hányinger, hányás, széklettartási képtelenség, bélgázosság/ szélgörcs. Ritkán anafilaxiás sokk, anafilaxiás reakciók, angioödéma, csalánkiütés, bőrkiütés, túlérzékenység előfordulhat.
Hasmenés esetén, ami a kezelés leállítása vagy dóziscsökkentés hatására rendszerint megszűnik, beszéljen kezelőorvosával, mert lehetséges, hogy szüksége van folyadék- és sóvesztés miatti sópótló (elektrolit-egyensúlyt helyreállító) kezelésre.
Ha bármelyik mellékhatás súlyossá válik vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
 
5.Hogyan kell tárolni a Dulcosoftot?
 
Az orvostechnikai eszköz gyermekek elől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati időn túl ne használja a Dulcosoftot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A Dulcosoft 25°C alatt tárolandó. Ne tárolja hűtőszekrényben.
Felbontás után 6 hétig használható.
 
6. További információk
 
Dulcosoft belsőleges oldat 10 ml-enként 5 gramm Makrogol 4000-et tartalmaz.
Az oldat 250 ml-es kiszerelésben kapható. Egyéb összetevők:
Kálium-szorbát (tartósítószer), makrogol 400, citromsav, tisztított víz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!