NAPFÉNYVITAMIN D3-K2-VITAMIN ÉS SZERVES CINK-RÉZ KOMPLEX ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ TABLETTA 30X

A megszokott és népszerű D3-K2-vitamin komplex megújult hatóanyag tartalommal szolgálja a tudatos D-vitamin fogyasztók egészségét! Ezentúl szerves kötésű nyomelemekkel és prebiotikumként szolgáló inulinnal dúsított készítmény megnövelt hatékonyságú
termék formájában.

Szállítási módok

Fizetési módok

Egységár: 231,83 Ft/DB
Elérhetőség: Nem rendelhető
Várható szállítás: október 25.
Szállítási díj: 991 Ft
Kívánságlistára teszem
Kiszerelés
30 DB
6.955 Ft (5.476 Ft + ÁFA)
Menny.:db
NAPFÉNYVITAMIN D3-K2-VITAMIN ÉS SZERVES CINK-RÉZ KOMPLEX ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ TABLETTA 30X
6.955 Ft (5.476 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Mit is rejt minden egyes tablettája?

  • 4000 NE D3-vitamint
  • 100 mcg K2-vitamint (MK-7: 2-Methyl-3-all-trans-famesyl-digeranyl-1,4-naphthoquinone)
  • 15 mg szerves cink keveréket
  • 1 mg szerves réz (réz-glükonát)
  • 400 mg Inulin (prebiotikum)

Hazánkban egyedülálló módon a termék 15 mg cink és 1 mg réz keverékkel lett feldúsítva a még jobb hatékonyság érdekében, hiszen olyan cink, réz vegyületek kerültek a megszokott vitaminok mellé, amelyek felszívódásukat és hatékonyságukat tekintve is kiválóak: cink-glukonát, cink-glycinát, réz-pikolinát.

Miért pont a Cink?

A Cink több, mint 100 enzim alkotásában vesz részt, támogatja az immunsejtek megfelelő működését, részt vesz az inzulintermelő folyamatban, így segíti a normál vércukorszint fenntartását, az egészséges szénhidrát anyagcserét, biztosítja a genetikai információ hatékony érvényesülését, szép bőrt kölcsönöz, ellensúlyozhatja a bőr allergiás reakcióit, mint például az ekcéma kialakulását, számos krónikus- és egyéb megbetegedés megelőzésében és kiegészítő kezelésében tulajdonítanak neki szerepet, mint például:

  • Alkoholizmus
  • Alzheimer-kór
  • Jóindulatú prosztata megnagyobbodás
  • Influenza
  • Cukorbetegség (II-es típusú DM)
  • Epilepszia
  • HIV/AIDS
  • Férfi meddőség
  • Gyulladásos bélbetegségek
  • Pikkelysömör
  • Időskori szürkehályog

Miért kell a réz?

A réz szintén hozzájárul védekezőrendszerünk normál működéséhez, védi bőrünket és minden testi sejtünket az oxidatív stressz okozta ártalmaktól. Táplálkozásunk cinkkel való kiegészítése maga után vonja szervezetünk nagyobb réz bevitelének igényét is, ezért dúsítottam termékem szerves kötésű rézzel is a helyes nyomelem arány fenntartásának érdekében.

A cink hatékony immunstimuláns

A kutatók azon felismerés alapján, hogy a súlyos, több baktérium együttes jelenléte által létrejövő szeptikus állapot (polimikrobiális szepszis) gyerekeknél megváltozott cink homeosztázist, illetve csökkent keringő (vér)cink szintet eredményezett, olyan egereken végzett kísérletet végeztek, melyben összehasonlították azon állatok állapotát, halandóságát, immunrendszerük baktériumokkal szembeni hatékonyságát, a gyulladásos válasz mértékét, melyek cinket kaptak azokével, amelyek nem (kontroll csoport).

Az eredmények az mutatták, hogy a cinkpótlás javította az egerek túlélési esélyeit, fokozta a fagocita aktivitást, valamint a neutrofil granulociták hatékonyságát is, növelte a bakteriális clearance-t, ugyanakkor csökkentette a más szövetekben károsodást okozó szisztémás gyulladásos válasz mértékét. [1.]

A D-vitamin fontos szerepet játszhat a 2-es típusú cukorbetegek állapotromlásának, illetve a depresszió kialakulásának gátlásában

Jól tudjuk, hogy a depresszió, az elhízás és az annak következtében kialakuló 2-es típusú cukorbetegség kéz a kézben járnak. A depresszió elősegítheti a betegek állapotromlását, illetve főként a téli időszakban a cukorbetegség táptalajt nyújt a depresszió kialakulásának. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a cukorbetegeknél fokozott szükséglet alakul ki a D-vitaminra, amit a szervezet önmaga, pótlás nélkül nem képes fedezni. Korábbi tanulmányok összefüggést mutattak az alacsony szérum D-vitamin szint és a depresszió kialakulásának fokozott kockázata között.

Egy Kínában végzett kutatás során, mely közel 2800 fős 2-es típusú diabetesben szenvedő betegeket tartalmazó adatbázis alapján készült, szignifikáns negatív különbséget mutattak ki a depresszió kialakulása és az alacsony szérum D-vitamin szint között. [2.] Tehát azon cukorbetegek, akiknél alacsony D-vitamin szint volt kimutatható nagyobb eséllyel szenvedtek depresszióban.

A prebiotikumok fontossága

Az egészséges mikrobiom, hétköznapi nevén bélflóra egy finoman hangolt rendszer, melyben közel 1000-1500 féle baktérium, vírus, gomba és archea fajok sokasága él harmonikus összhangban. Feladatuk igen szerteágazó, elsődleges fontosságúak az egészséges immunrendszer fejlődésében és a normál immunfunkciók fenntartásában, az autoimmun folyamatok ellensúlyozásában. Megfelelő működésükhöz számukra is tápanyagok (prebiotikumok) szükségesek. A rostok, melyek az emberi szervezetben lebontásra nem kerülő anyagok (oligoszacharidok) kiváló eleség számukra, melyből energiát nyernek és számunkra megannyi fontos anyagot képesek termelni (zsírsavak, antioxidánsok, vitaminok, gyulladásgátló anyagok) ezáltal. Az Inulin kiváló prebiotikum, mely hozzájárulhat a normál mikrobiom funkciókhoz, illetve a bélflóra megfelelő állapotának visszaállításához.

Kiszerelés: 30 db kapszula (titán-dioxid mentes)

Javasolt mennyiség: naponta 1 kapszula étkezés közben


Összetevők 1 kapszulában: 

  • Cink 15 mg (7,5 mg cink-glukonát, 7,5 mg cink-glycinát kelát)
  • Réz 1 mg (réz-glükonát)
  •  
  • K2-vitamin 100 mcg (Menatetrenone 7 - MK7 - all trans)
  •  
  • D3-vitamin 4000 NE azaz 100 mcg (Cholecalciferol)
  • Inulin (prebiotikum) 400 mg

kapszula anyag: zselatin

OGYÉI notifikációs szám: 15876/2015

A termék K2 (MK-7 all trans) tartalmára vonatkozó hivatalos alapanyag gyártói tanúsítványok:

mk-7-vitamin-k2-certificatio.pdf

mk-7-all-trans-certificatio.pdf

Tudományos hivatkozások:

[1.] Zinc supplementation leads to immune modulation and improved survival in a juvenile model of murine sepsis. Ganatra HA, Varisco BM, Harmon K, Lahni P, Opoka A, Wong HR. Innate Immun. 2016 Nov 7. PMID: 27821649

[2.] Association between low serum 25-hydroxyvitamin D and depression in a large sample of Chinese patients with type 2 diabetes mellitus. Wang Y, Yang H, Meng P, Han Y. J Affect Disord. 2016 Oct 26. PMID: 27816323

A Napfényvitamin D3-K2-vitamin és Szerves Cink-Réz komplex Prebiotikummal nem gyógyszer! Nem alkalmas betegségek kezelésére, kizárólag a hiányos táplálkozást hivatott kiegészíteni! Ha Ön betegségben szenved, kérje ki kezelőorvos véleményét is a készítmény használata előtt, köszönjük!

WISETREE NATURALS JÓD ÉS SZELÉN KOMPLEX KAPSZULA 60X

7.004 Ft
Kívánságlistára teszem

MAGNE B6 BEVONT TABLETTA 100X

5.839 Ft
Kívánságlistára teszem

WISETREE NATURALS MYO-INOZITOL POR 120G (60 ADAG)

6.835 Ft
Kívánságlistára teszem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!