A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egészség és életmód tippek

EDDIG NEM JUTOTT IDŐD A LÁBÁPOLÁSRA? MEGMUTATJUK A LEGGYORSABB SZÉPSÉG TRÜKKÖKET!

A száraz, repedezett sarkak és az ápolatlan lábkörmök sosem kapnak akkora reflektorfényt, mint a papucs- és szandálszezonban. A rejtegetés helyett, kezdj el foglalkozni a problémával, hiszen már néhány, egyszerű trükkel gyönyörű lábfejet varázsolhatsz!

KIS SEBEK GONDOS ELLÁTÁSA

Nyári utazásaink, kirándulásaink során kisebb-nagyobb sérülések érhetnek bennünket. A kisebbeket mi is egyszerűen elláthatjuk, ha ismerjük az alapvető tudnivalókat, és kéznél vannak a szükséges eszközök. A következőkben röviden összefoglaljuk a sebellátás legfontosabb szabályait és segítünk a megfelelő kötszer kiválasztásában.

EZEKET FOGYASZD A SZELLEMI FRISSESSÉG MEGTARTÁSÁHOZ!

Ugyanúgy, ahogy testünk elfáradhat, agyunk energiakészletei is kimerülhetnek. Ezt a jelenséget szellemi fáradtságnak nevezzük, amely általában a különösen nagy szellemi igénybevételt jelentő időszakokban (pl. vizsgaidőszak), vagy az erős munkahelyi megterheltség hatására alakul ki. Agyunk karbantartására azonban nem csak emiatt van szükség, hanem az időskorban kialakuló szellemi hanyatlás (demencia) elkerülése és lassítása miatt is.

HOGYAN VÉDJÜK A BŐRÜNKET A BŐRKIÜTÉSEKKEL ÉS SÉRÜLÉSEKKEL SZEMBEN? TIPPEK ÉS TRÜKKÖK!

A jó idő beköszöntével többet tartózkodunk a szabadban, kertészkedünk és kirándulunk, így természetes, hogy a bőr is nagyobb igénybevételnek van kitéve. Mivel a bőr a test „védelmi vonala”, különösen fontos az egészségére vigyáznunk!

MIÉRT FONTOS A FÉNYVÉDELEM? A hosszú, komor tél után mindannyian örülünk a tavaszi napsugaraknak, vidámabbak vagyunk, hiszen a napfény hatására endorfinok szabadulnak fel szervezetünkben, feltöltődnek a D-vitamin raktáraink, energikusabbak lehetünk.
MIT TEGYÜNK, HA KULLANCS CSÍP?

Szívesen töltünk egyre több időt a szabadban, és ezzel egy időben egyre több szabad bőrfelületünket mutatjuk meg, aminek a vérszívó rovarok roppant mód örülnek, köztük a kullancsok is. A közhiedelemmel ellentétben a kullancsok nem a fákról ugrálnak ránk, és nem is csak az erdőben jelentenek veszélyt. A fűről, dús aljnövényzetről, bokrok és cserjék alacsony ágairól támadnak áldozataikra, és az arra sétáló állatok szőrébe vagy az ember ruháira akaszkodnak fel.
 

TIPPEK A HÁZIPATIKA KARBANTARTÁSÁRA Régebben beszerzett gyógyszereink számtalan olyan anyagot tartalmazhatnak, amelyek nem megfelelő megsemmisítés esetén veszélyeztethetik akár minket, akár a környezetünket. Ezért van néhány tanácsunk, amelyeket érdemes figyelembe venni a tárolás és ártalmatlanítás során.
APIVITA ÉS URIAGE KÖZÖS NYÁRI AKCIÓ Két bármilyen URIAGE vagy APIVITA termék együttes vásárlása esetén az alacsonyabb árúból 50% kedvezményt adunk. Amennyiben mindkét vásárolt termék URIAGE Bariésun vagy APIVITA Suncare fényvédő, egy Uriage strandtáska is jár a termékek mellé 1 Ft-ért. A kedvezmény a kosárba helyezés után automatikusan levonódik. Más akciókkal, akciós csomagokkal nem összevonható, de az APIVITA Suncare promóciós csomagokra a termék és strandtáska készlete erejéig érvényes. Az akció időtartama: 2020. április 15 - 2020. augusztus 31.
ALLERGIASZEZON - ÍGY KEZELJÜK A TÜNETEKET!

Az allergiaszezon a lakosság mintegy egytizedét érinti. A kellemetlen tünetek – mint az orrfolyás, szemviszketés, tüsszögés és könnyezés – intenzitása az egyes növények pollenkoncentrációjától függ. Az allergiában szenvedőknek fontos tisztában lenniük a betegséget kiváltó növények virágzásának időpontjával, hogy csökkenteni tudják a jelentkező tünetek erősségét.

AZ ATÓPIÁS BŐR ÁPOLÁSA

Az atópiás bőrbetegség kialakulásában minden korosztály érintett, csecsemőktől egészen az idősekig. Tünete elsősorban a nagyon száraz és érzékeny bőr, mely az arcon és a test egyéb területein is kialakulhat.