Fog- és szájápolás

Rendezés:

CURAPROX CPS 06 PRIME START FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFE (5 DB) + KÉTFÉLE TARTÓNYÉL

Várható szállítás:július 29.
3.712 Ft
Kívánságlistára teszem

CURAPROX CPS 07 PRIME START FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFE (5 DB) + KÉTFÉLE TARTÓNYÉL

Várható szállítás:július 29.
4.220 Ft
Kívánságlistára teszem

CURAPROX CPS 09 PRIME START FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFE (5 DB) + KÉTFÉLE TARTÓNYÉL

Várható szállítás:július 29.
4.169 Ft
Kívánságlistára teszem

CURAPROX CPS 08 PRIME START FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFE (5 DB) + KÉTFÉLE TARTÓNYÉL

Várható szállítás:július 30.
4.178 Ft
Kívánságlistára teszem

CURAPROX CPS 011 PRIME START FOGKÖZTISZTÍTÓ KEFE (5 DB) + KÉTFÉLE TARTÓNYÉL

Várható szállítás:július 29.
4.178 Ft
Kívánságlistára teszem

ELGYDIUM CLINIC FOGKEFE 15/100

Várható szállítás:július 29.
2.107 Ft
Kívánságlistára teszem

ELGYDIUM ANTIPLAKK FOGKEFE MEDIUM

Várható szállítás:július 30.
1.952 Ft
Kívánságlistára teszem

Célszerű kis kefefejjel rendelkező, puha sörtéjű fogkefét választani. A hagyományos változatok nem képesek teljesen eltávolítani a plakkot a legfontosabb és leginkább kritikus területről, az ínyszélről. Az érintetlenül maradó dentális plakk 100%-ig felelős a fogszuvasodásért és az ínygyulladásért. Ez azért fordulhat elő, mert a hagyományos fogkefék szálai túl kemények ahhoz, hogy lekövessék a fog anatómiáját/formáját és a kefefej is túl nagy méretű ahhoz, hogy minden területet elérjen.
A probléma megoldható fogköztisztító kefék rendszeres és megfelelő használatával. Ez ellensúlyozza a fogkefék legnagyobb hibáját, hogy nem képesek eltávolítani a fogak között felgyülemlő plakkot. Ez a kefe kitölti a réseket és nem okoz sérülést, a fogköz minden sarkába és homorú területére elér. Eltávolítja a plakkot olyan helyekről is, ahonnan a fogselyem nem képes.
Léteznek úgynevezett egycsomós fogkefék. Finoman tisztítja az ínyszélt és rágófogak hátsó felszínét. Az egycsomós kefe komplett plakk eltávolítást és tökéletes szájhigiéniát biztosít – nem okoz sérülést és használatát könnyű megtanulni. Fogszabályozóval rendelkezők is tökéletesen tudják alkalmazni a készülék melletti terület tisztán tartására
Az egészséges fogak megőrzésének elengedhetetlen feltétele az egészséges fogíny megtartása. A szájüreg megbetegedései közül a leggyakoribb probléma a fogíny gyulladása, mely jellegzetes tüneteket okoz. A fogíny megduzzad és vérezhet is, fogmosás vagy evés közben. Az egészséges fogíny feszes felületű, rózsaszín árnyalatú, megbetegedés esetén színe bíborvörösre változik, és könnyen vérezni kezd. A fogínygyulladás leggyakrabban a szájüregben megtelepedett baktériumok miatt alakul ki. Ezek hatására lepedék, később makacs fogkő borítja a fogakat. A kórokozók megtámadják a fogínyt, melynek szerkezete megváltozik. A kezeletlen fogínygyulladás következménye a fogíny sorvadása (parodontosis) lehet, súlyos estben a fogak elvesztése is bekövetkezhet.
Mint a legtöbb betegség, így a fogínygyulladás ellen is a leghatékonyabb módszer a megelőzés. Rendkívül fontos a megfelelő szájhigiénia, a hatékony fogmosási technika elsajátítása. Ennek részeként speciális fogkrém, fogkefe, és szájöblítők használata javasolható. Félévente keresse fel a fogorvosát ellenőrzés miatt, és ha szükséges a fogkövek eltávolításának céljából.
A már kialakult betegség kezeléseként a fogorvos eltávolítja a fogkövet, lepedéket, és megtisztítja a fogakat. Ezután a páciens, a kezelés kiegészítéseként maga is alkalmazhat antibakteriális öblögető szájvizeket. Néhány esetben a fogorvos, speciális gél alkalmazását is szükségesnek látja, amit a fogínyre kell felvinni. A gingivitis, kezeléssel 10 napon belül általában teljesen elmúlik, a páciens meggyógyul.