x
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Termékek Menü

Egészség és életmód tippek

FUTÁS NYÁRON? ERRE FIGYELJ A MELEGBEN!

A kánikulában történő edzés sokkal nagyobb stressznek teszi ki szervezetünket, mint ha kevésbé meleg időben terheljük. Ha nyáron sem szeretnénk abbahagyni a futást, nem árt néhány dologra odafigyelnünk.

MI SEGÍTHET, HA GYERMEKRE VÁGYSZ?

Gyermekre vágysz, de nem sikerül teherbe esned? Van pár dolog, amit megtehetsz az ügy érdekében. Összegyűjtöttünk pár tippet, ami növelheti az esélyét, hogy pároddal szülők lehessetek.

EZEKRE FIGYELJ, HA SZABADTÉRI PROGRAMOT TERVEZEL A GYEREKKEL!

A jó idő beköszöntével számtalan szabadidős program közül válogathatunk, a fizikai aktivitástól pedig a gyerekek úgy elfáradnak, hogy a nap végére magunkra is jut egy kis idő. Szülőként sokszor a problémát látjuk a kinti programokban, de az aggódás helyett válasszuk inkább a megfelelő felkészülést az apróbb balesetekkel, kellemetlenségekkel szemben!

ORVOSI VIZSGÁLAT ÉHGYOMORRA – MIT IS JELENT EZ PONTOSAN?

Holnap reggel orvosi vizsgálat! Rémlik, mintha az orvos azt mondta volna, hogy éhgyomorra! De mit is jelent ez pontosan, és mely vizsgálatok eredményét befolyásolja? Cikkünkben áttekintettük, mire érdemes figyelnünk.

AKNÉ KONZULTÁCIÓ - DR. LENGYEL ENIKŐ BŐRGYÓGYÁSSZAL

Az esemény célja, hogy a pattanásos, aknéra hajlamos bőrtől szenvedők bőrgyógyász segítségével megismerjék a leginnovatívabb megoldásokat, feltehessék kérdéseiket, és iránymutatást kapjanak bőrük mindennapi ápolásával kapcsolatban, annak érdekében, hogy bőrük állapota és életminőségük javuljon.

LÁZMÉRÉSRŐL ÉS LÁZMÉRŐKRŐL ÚJRA

Sokan gondolhatjuk úgy, hogy a lázmérés egy egyszerű hétköznapi folyamat, amelyről túl sok újat már nem mondhatnak nekünk. A napi gyakorlatban azonban rengetegszer fordulnak hozzánk a patikában olyan kérdésekkel akár a mérés folyamatával, akár a rendelkezésre álló mérő eszközökkel kapcsolatban, ami arra sarkalt minket, hogy újra összefoglaljuk a lényeges tudnivalókat. Cikkünk segítséget jelent a lázmérő kiválasztásában, és a megfelelő technika elsajátításában is, hiszen a mérés helyének és az alkalmazott módszernek a függvényében kapott különböző mérési eredmények gyakran adnak okot félreértésekre.

HOGYAN SZABADULJUNK MEG A TOROKSZORÍTÓ FÁJDALOMTÓL?

Bosszantó érzés, amikor elkezd kaparni a torkunk és tudjuk, hogy ebből bizony könnyen torokfájás is lehet. Ilyenkor még nyelni is nehéz, így az evés és az ivás is csak szüntelen bosszúság forrása, és az sem javít a közérzetünkön, hogy a nap végén, amikor lepihennénk, gyakran az elalvásban is zavar minket a torokfájdalom... Ismerős érzés?

TABLETTAFELEZÉS - LEHET VAGY SEM?

A nagyobb méretű tabletták lenyelése sok embernek okoz nehézséget. Természetes lehet tehát az ötlet, hogy darabolva vegyük be. Felmerülhet ez a megoldás akkor is, ha a hatóanyag mennyiségét tartjuk túl magasnak, és szerintünk akár a fele is elég lenne. De vajon tényleg oszthatóak kisebb részekre a tabletták. Cikkünkben megnézzük, milyen szempontokat szükséges figyelembe vennünk.

EGÉSZSÉG A SZÁNKBAN IS - TIPPEK GYULLADÁS ESETÉRE

Nehézkessé vált az étkezés és az ivás? Esetleg a beszéd is fáj? A szájnyálkahártya gyulladása a "picike seb, de annál nagyobb fájdalom" kategóriájába tartozik. Jelentkezhet más betegséggel egyidejűleg, de akár önálló betegségként is. Gyakran előfordul gyógyszeres terápia mellékhatásaként. Ha az íny az érintett, akkor fogínygyulladásról beszélünk.

MI TÖRTÉNIK BŐRÜNK ÖREGEDÉSE SORÁN?

Felkelsz reggel, belenézel a tükörbe, és szemtelenül frissen előkerült ráncok tekintenek vissza rád. Természetesen nem egy pillanat alatt jelennek meg az arcodon, mégsem esik jól.

Vásárlóink kedvence
Raktáron
Várható szállítás: július 19.
4.900 Ft
Nem rendelhető
Várható szállítás: július 19.
12.240 Ft
Raktáron
Várható szállítás: július 19.
3.900 Ft
Raktáron
Várható szállítás: július 19.
14.137 Ft
Nem rendelhető
Várható szállítás: július 19.
13.200 Ft