A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető.
Termékek Menü

Ingyenes házhozszállítás 10000 Ft felett

Egészség és életmód tippek

ARANYÉR ÉS KEZELÉSE

Aranyérnek a végbélnél elhelyezkedő, a nyálkahártya alatt lévő vénás fonatokat nevezik. Tünetei általában a viszketés, erős fájdalom és a vérzés, mely az adott területen csomószerű megvastagodással jár. Amennyiben külső aranyérről beszélünk, ez kívülről látható is. Belső aranyér esetén a panaszok hasonlóak, kívülről tapintható csomósodás nélkül. Hasonló tüneteket nem csak aranyér okozhat, hanem a végbél nyálkahártyájának berepedése is. Annak megállapítása, hogy mi okozza a panaszokat, mindenképp szakorvos feladata.

A FÜLDUGÓ SZEREPE - FAJTÁI

Az éjszakai alvás fontossága nem ismeretlen az emberek számára, életritmusunk helyes beállítása rendkívül nagy jelentőséggel bír egészségünk szempontjából. Aki nem tudja kipihenni magát, napközben fáradt, ingerült lehet s ez később stresszes állapotokhoz, súlyosabb esetben depresszióhoz is vezethet.

HOGYAN ALAKUL KI A KÖRÖMGOMBA?

Körömgombával élete során minden harmadik ember találkozik. Nagyon kellemetlen, nehezen kezelhető állapot, mely a megfelelő terápia nélkül nem múlik el, a gombával fertőzött terület egyre növekedhet.

 

HOGYAN MÉRJÜNK HELYESEN VÉRNYOMÁST?

A vérnyomásmérés az automata vérnyomásmérőknek köszönhetően mára igen egyszerűvé vált. Ahhoz azonban, hogy helyes értéket kapjunk, érdemes betartanunk néhány alapszabályt! 

A HEGKEZELÉS HELYES MÓDJA A LÁTHATATLAN GYÓGYULÁSÉRT

Jaj! Csak egy pillanatnyi figyelmetlenség, és már meg is történt a baj. Csak gyorsan lekapjuk az edényt a tűzről, mert épp odaégni készül az étel, vagy épp csak fel akarunk gyorsan szeletelni pár zöldséget, és máris csúnya seb éktelenkedik a bőrünkön. Mindennapi életünk során számtalan olyan helyzet adódhat, amikor heg emlékeztet valamilyen fájdalmas kisebb vagy nagyobb balesetünkre. De nem csak figyelmetlenségünk miatt keletkezhet heg bőrünkön. Akne, bárányhimlő vagy műtét után is visszamaradhat hegesedés. Az, hogy milyen nyom marad utánuk, nagyban függ attól, hogy megfelelően kezeljük-e őket. Ebben nyújt segítséget mostani cikkünk.

TIPPEK A MENTÁLIS FITTSÉGHEZ

A testmozgással kapcsolatosan rengeteg tippet találhatunk az interneten és a magazinokban egyaránt, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy memóriánk és gondolkodásunk is edzhető. Egyre emelkedő életkorunk során képesek vagyunk megtartani kognitív funkcióink normális működését, és lassíthatjuk az agyi teljesítményünk természetes öregedési folyamatát. Memóriánk erősítésére használhatunk célzott gyakorlatokat is, de például olyan tevékenységek is erősítik elménk teljesítményét, mint a kulturális rendezvényeken való részvétel, idegen nyelvek gyakorlása és tanulása. Emellett az egészséges, aktív életmód és az optimista beállítódás fontos tényezők a szellemi működésünk szempontjából. Cikkünkben adunk pár tippet szürke sejtjeink aktiválásához.

TIPPEK FERTŐZÉSEK MEGELŐZÉSÉRE

Bárhová is megyünk mostanában, mindenütt hallhatunk köhögést, szipogást, tüsszentést. Nem árt tehát tudnunk, hogyan minimalizálhatjuk az influenza és egyéb téli időszakban terjedő fertőzések kockázatát.

BIZTONSÁGOSAN HAVON ÉS JEGEN ÁT

Az elmúlt időszakban leesett hó, majd a hőmérsékletingadozásnak köszönhetően hol elolvadó, hol visszafagyó csapadék tükörsima utakat és csúszós járdákat eredményez, ami különösen a reggeli órákban nagyon veszélyes, amikor útnak indulunk. Hogy megakadályozzuk az esést, gyalogosként példát vehetünk a természettől, vagyis a pingvinektől.

Annak érdekében, hogy valami jót tegyünk az egészségükért, sokan tartózkodunk az alkoholtól januárban. Ez a hagyomány az Egyesült Királyságból kezdett el terjedni, ahol "Dry January" néven találkozhatunk vele. De vajon mire elég egy alkoholmentes hónap regenerálódásunk szempontjából?

TIPPEK A TÉLI A BŐRÁPOLÁSHOZ

A kinti hideg, jeges szél és a benti meleg levegő nagy kihívást jelent a bőrünk számára. Az eredmény: száraz bőr, kipirosodás és repedezett felületű kezek. Blogbejegyzésünkben megmutatjuk nektek, hogy milyen gondoskodást igényel a bőrünk a hideg szezonban.

Vásárlóink kedvence
Raktáron
Várható szállítás: április 24.
4.900 Ft
Raktáron
Várható szállítás: április 24.
12.240 Ft
Raktáron
Várható szállítás: április 24.
12.905 Ft
Raktáron
Várható szállítás: április 24.
2.100 Ft
Nem rendelhető
Várható szállítás: április 24.
14.137 Ft