A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető. Megértettem
Termékek Menü

Ingyenes házhozszállítás 10000 Ft felett

Egészség és életmód tippek

ORVOSI VIZSGÁLAT ÉHGYOMORRA – MIT IS JELENT EZ PONTOSAN?

Holnap reggel orvosi vizsgálat! Rémlik, mintha az orvos azt mondta volna, hogy éhgyomorra! De mit is jelent ez pontosan, és mely vizsgálatok eredményét befolyásolja? Cikkünkben áttekintettük, mire érdemes figyelnünk.

AKNÉ KONZULTÁCIÓ - DR. LENGYEL ENIKŐ BŐRGYÓGYÁSSZAL

Az esemény célja, hogy a pattanásos, aknéra hajlamos bőrtől szenvedők bőrgyógyász segítségével megismerjék a leginnovatívabb megoldásokat, feltehessék kérdéseiket, és iránymutatást kapjanak bőrük mindennapi ápolásával kapcsolatban, annak érdekében, hogy bőrük állapota és életminőségük javuljon.

LÁZMÉRÉSRŐL ÉS LÁZMÉRŐKRŐL ÚJRA

Sokan gondolhatjuk úgy, hogy a lázmérés egy egyszerű hétköznapi folyamat, amelyről túl sok újat már nem mondhatnak nekünk. A napi gyakorlatban azonban rengetegszer fordulnak hozzánk a patikában olyan kérdésekkel akár a mérés folyamatával, akár a rendelkezésre álló mérő eszközökkel kapcsolatban, ami arra sarkalt minket, hogy újra összefoglaljuk a lényeges tudnivalókat. Cikkünk segítséget jelent a lázmérő kiválasztásában, és a megfelelő technika elsajátításában is, hiszen a mérés helyének és az alkalmazott módszernek a függvényében kapott különböző mérési eredmények gyakran adnak okot félreértésekre.

HOGYAN SZABADULJUNK MEG A TOROKSZORÍTÓ FÁJDALOMTÓL?

Bosszantó érzés, amikor elkezd kaparni a torkunk és tudjuk, hogy ebből bizony könnyen torokfájás is lehet. Ilyenkor még nyelni is nehéz, így az evés és az ivás is csak szüntelen bosszúság forrása, és az sem javít a közérzetünkön, hogy a nap végén, amikor lepihennénk, gyakran az elalvásban is zavar minket a torokfájdalom... Ismerős érzés?

TABLETTAFELEZÉS - LEHET VAGY SEM?

A nagyobb méretű tabletták lenyelése sok embernek okoz nehézséget. Természetes lehet tehát az ötlet, hogy darabolva vegyük be. Felmerülhet ez a megoldás akkor is, ha a hatóanyag mennyiségét tartjuk túl magasnak, és szerintünk akár a fele is elég lenne. De vajon tényleg oszthatóak kisebb részekre a tabletták. Cikkünkben megnézzük, milyen szempontokat szükséges figyelembe vennünk.

EGÉSZSÉG A SZÁNKBAN IS - TIPPEK GYULLADÁS ESETÉRE

Nehézkessé vált az étkezés és az ivás? Esetleg a beszéd is fáj? A szájnyálkahártya gyulladása a "picike seb, de annál nagyobb fájdalom" kategóriájába tartozik. Jelentkezhet más betegséggel egyidejűleg, de akár önálló betegségként is. Gyakran előfordul gyógyszeres terápia mellékhatásaként. Ha az íny az érintett, akkor fogínygyulladásról beszélünk.

MI TÖRTÉNIK BŐRÜNK ÖREGEDÉSE SORÁN?

Felkelsz reggel, belenézel a tükörbe, és szemtelenül frissen előkerült ráncok tekintenek vissza rád. Természetesen nem egy pillanat alatt jelennek meg az arcodon, mégsem esik jól.

TE IS EZEKET FOGADOD MEG AZ ÚJÉVRE?

Fogyás, egészséges életmód, dohányzásról való leszokás… talán ezek a leggyakoribb újévi fogadalmak. Azonban nem elég eldönteni a változást, tenni is kell érte. Néhány egyszerű trükkel könnyebbé teheted ezt a folyamatot!

NE STRESSZELJ AZ ÉV VÉGI HAJTÁSBAN SEM!

Az év vége az egyik legstresszesebb időszak sok munkahelyen, de különösen a kereskedelemben dolgozók, valamint a nők számára. Ez nem véletlen, hiszen az év végi zárások, a határidők, túlórák és az ünnepi készülődés nagy terhet ró mindenkire. Ehhez még hozzájárulnak a téli betegségek és vírusok, amelyek szintén nagy kiesést okozhatnak. 

SZÁRAZ KÖHÖGÉS: OKOK, TÜNETEK ÉS KEZELÉS

Nap mint nap sokféle stressznek tehetjük ki légutainkat: a fűtési szezonban a kémények füstjének, cigarettafüstnek, levegőben lévő szemcsés anyagoknak, penészgombának, és egyéb kórokozóknak, vírusoknak és baktériumoknak. Ezek ellen a szervezet különböző védelmi mechanizmusokkal rendelkezik. A köhögés az egyikük. A legjobb és legegyszerűbb esetben a köhögés felszabadítja a légutakat, és az ingerlő anyag távozik, még mielőtt kárt okozhatna. Nézzük, hogyan alakul ki a köhögés, és mit tehetünk az enyhítése érdekében!

Vásárlóink kedvence
Raktáron
Várható szállítás: április 26.
4.900 Ft
Raktáron
Várható szállítás: április 26.
11.179 Ft
Nem rendelhető
Várható szállítás: április 26.
10.370 Ft
Raktáron
Várható szállítás: április 26.
3.500 Ft
Raktáron
Várható szállítás: április 26.
19.522 Ft