A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében, mely az adatvédelmi nyilatkozatban elérhető. Megértettem
Termékek Menü
0

Ingyenes házhozszállítás 10000 Ft felett

Egészség és életmód tippek

MIT TEHETÜNK A STRIÁK ELLEN?

A terhesség, kamaszkori hirtelen növekedés, jelentős súlyváltozás vagy intenzív testépítés következtében kialakuló striák valószínűleg sokunk számára ismerős problémát jelentenek. Kialakulásának oka, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így a kötőszövetes réteg megreped, elszakad, a kollagén és elasztin rostokban bekövetkező elváltozások pedig pirosas-lilás csíkok formájában jelennek meg. Habár idővel a striák maguktól elhalványodnak, azonban teljesen elmúlni sosem fognak, ezért érdemes őket ápolni, hogy minél szebb és gyorsabb legyen a javulás. Ami pedig ennél még fontosabb, az a csíkok kialakulásuknak megelőzése. Egy hidratált, jól táplált bőr megőrzi rugalmasságát, így jobban tud védekezni a nyújtó hatások ellen, ezáltal lényegesen csökken a megjelenésük kockázata. Mai bejegyzésünkben azokat a készítményeket válogattuk össze, amiket mi a legszívesebben ajánlunk akár megelőzésre, akár kialakult striák kezelésére, hiszen az összes termék mindkettő tulajdonságot magában hordozza.

NYARALÁS KISGYERMEKKEL

Összehasonlítva a párunkkal kettesben eltöltött nyaralásokkal, sokkal több rákészülést igényel gyerekkel vagy gyerekekkel elindulni nyaralni. A felkészülés során persze nem csak a családunk kisebb tagjainak kora, hanem az sem mindegy, mennyire vagyunk bátrak, és mennyire messzire merünk elindulni családostul nyaralni.

KIS SEBEK GONDOS ELLÁTÁSA

Nyári utazásaink, kirándulásaink során kisebb-nagyobb sérülések érhetnek bennünket. A kisebbeket mi is egyszerűen elláthatjuk, ha ismerjük az alapvető tudnivalókat, és kéznél vannak a szükséges eszközök. A következőkben röviden összefoglaljuk a sebellátás legfontosabb szabályait és segítünk a megfelelő kötszer kiválasztásában.

KEDVENC TERMÉKEINK A LÉLEGZETELÁLLÍTÓ SZEMPILLÁKÉRT

Melyik nő ne vágyna gyönyörű és igézően dús szempillákra? Egy ragyogó tekintet sokkal vonzóbbá tehet minket, egy hosszú pilla hangsúlyozza tekintetünket, akár pár évet még a korunkból is lecsalhatunk vele. Nem véletlen, hogy évtizedek óta központi téma a szépségápolásban a szempillák hosszabbítása, dúsítása, göndörítése. Sajnos nem mindenkit áldott meg a sors legyezőszerű szempillákkal, éppen ezért most bemutatjuk a legújabb, patikákban kapható termékeket, amivel mi is felvehetjük velük a versenyt.  

AJAKHERPESZ KESERÍTI AZ ÉLETED?

Az ajakherpeszt, vagy ahogy a szaknyelv nevezi, a herpes simplex labialis-t, a legtöbb esetben a herpes simplex virus 1-es típusa okozza. A felnőtt emberek körülbelül 90 százaléka hordozza ezt a vírust. Az első fertőződés általában tünetmentesen zajlik le, semmi nem mutatja a vírus jelenlétét a szervezetben. A vírus csak akkor okoz jellegzetes panaszokat, ha az immunrendszer legyengül, és a vírus így aktiválódni tud. Ritkábban azonban a nemi herpeszt is okozó 2-es típus tehető felelőssé az ajakherpesz kialakulásáért is. A kezelés során a vírus szaporodását, és ezzel a tünetek kialakulását tudjuk meggátolni, de a fertőződést magát nem lehet megszüntetni.

KISGYERMEKEK ÉS KISBABÁK HASMENÉSE - MIRE FIGYELJÜNK?

Kisgyermekek és csecsemők esetén gyakran előforduló probléma a hasmenés. Emésztőrendszerük még érzékeny, és könnyen reagál ezzel a kellemetlen tünettel különböző behatásokra. A legtöbb esetben a hasmenés épp olyan gyorsan távozik, mint ahogy jött. Más esetekben azonban valamilyen egyéb problémának a kísérő tünete, például influenzának, megfázásnak, gyomor-bélrendszeri fertőzésnek. Cikkünkben áttekintjük, mit tehetünk mi, és mikor érdemes orvoshoz fordulnunk.

LAKTÓZINTOLERANCIA - TUDNIVALÓK A TEJCUKOR ÉRZÉKENYSÉGRŐL

Ha étkezés után kellemetlen hasi tünetek jelentkeznek nálad is, könnyen előfordulhat, hogy laktózintoleranciában szenvedsz. Ilyenkor a tej, tejtermék vagy ezeket tartalmazó étel elfogyasztását puffadás, hasi fájdalom, diszkomfort érzés, vagy akár hasmenés is követheti. Hazánkban nagyon sokan érintettek, a legtöbben azonban nem is tudják, hogy a rosszullétét valójában mi váltotta ki, és esetleg soha nem is hallottak a laktózintoleranciáról.

10 TIPP LÁBIZZADÁS ELLEN

A lábizzadás kellemetlen ügy, főleg, ha rossz szag is társul mellé. Ez a tabutéma azonban nagyon sok embert érint, többet mint gondolnánk. Sokan helytelen módon azt feltételezik, hogy a fő kiváltó ok a nem megfelelő higiénia, azonban több más oka is lehet a tisztálkodás hiányán kívül. Összeállítottunk pár tippet, amellyel csökkenthetjük a kellemetlenséget a nyári melegben.

HA MÁR MEGTÖRTÉNT A BAJ - MEGOLDÁSOK NAPÉGÉSRE

A gyönyörű nyári napsütéses időben nagyon gyakori probléma a napégés. Bár a tünetek többnyire pár nap alatt enyhülnek, minden egyes napégéssel növeljük a bőrrák kockázatát. Ha megfelelően gondoskodunk bőrünk védelméről, akkor elkerülhető a baj. Cikkünkben azonban összegyűjtöttük, mit tegyünk, ha minden óvatosságunk ellenére mégis megtörténne a baj.

MIT TEGYÜNK, HA KULLANCS CSÍP?

Nyár van és napsütés! Szívesen töltünk egyre több időt a szabadban, és ezzel egy időben egyre több szabad bőrfelületünket mutatjuk meg, aminek a vérszívó rovarok roppant mód örülnek, köztük a kullancsok is. A közhiedelemmel ellentétben a kullancsok nem a fákról ugrálnak ránk, és nem is csak az erdőben jelentenek veszélyt. A fűről, dús aljnövényzetről, bokrok és cserjék alacsony ágairól támadnak áldozataikra, és az arra sétáló állatok szőrébe vagy az ember ruháira akaszkodnak fel.
 

Vásárlóink kedvence
Raktáron
Várható szállítás: július 26.
4.900 Ft
Raktáron
Várható szállítás: július 26.
11.179 Ft
Raktáron
Várható szállítás: július 26.
3.500 Ft
Raktáron
Várható szállítás: július 26.
19.522 Ft
Raktáron
Várható szállítás: július 26.
14.137 Ft