A JÓINDULATÚ PROSZTATA MEGNAGYOBBODÁS

A JÓINDULATÚ PROSZTATA MEGNAGYOBBODÁS

A prosztata problémája napjainkban igen gyakori kórkép a férfiakat érintő megbetegedések terén. A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kellemetlen tünetekkel jár, és az orvosok általában „állapotnak” nevezik, mintsem betegségnek, hiszen egy bizonyos életkor után ez majdnem, hogy természetes jelenség. A negyven éves korosztály nem kevesebb, mint húsz százalékát érinti ez a probléma, ennél idősebb korban pedig egyre csak növekszik előfordulása.

A prosztata jóindulatú megnagyobbodása harminc éves kor alatt szerencsére nagyon ritka, míg a nyolcvan éves kort megérő emberek több, mint kilencven százalékát érinti.

A prosztata a húgyhólyagnál – annak alsó részénél – elhelyezkedő szerv. Körülveszi a húgycső nyílását, szerkezete mirigyes. Fő feladata a váladéktermelés, mely a szexuális ingereknek köszönhetően az ejakuláció következményeként kikerül a szervezetből. Gyakorlatilag az ondóváladék jelentős részét ez képezi.

A megnagyobbodás oka

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás okai hormonális hatások, hormonális változások. Ami jelenleg az orvosi nézőpont szerint a legvalószínűbb, hogy a tesztoszteronszintnek köze van a megnagyobbodáshoz. Ami szintén bizonyítást nyert, hogy az életkor előrehaladásával az ösztrogén szint jelentős mértékben nő, ami pedig egyértelműen fokozza a tesztoszteron prosztatára kifejtett hatását. Vizsgálva a genetikai jellemzőket, azt is feltételezik, hogy családi hajlam is közre játszhat az állapot kialakulásában.

A megnagyobbodás tünetei

A leggyakoribb tünet a vizeletindítás nehézsége, később pedig, vagy előrehaladott állapotban a vizelet elindításának képtelensége. Jellemző tünet a húgycső és a hólyag gyulladása, illetve az alhasi fájdalom. Ha valaki nem figyel a tünetekre, akkor szövődményként vesemedence-gyulladás is kialakulhat, ami pedig a betegség elhanyagolása miatt a vese tartós károsodásához is vezethet.

A megnagyobbodás kezelése

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére több módszer is rendelkezésre áll, még vény nélkül kapható gyógyszerek formájában is. Ezek főként természetes alapanyagú gyógynövény készítmények. Vényköteles gyógyszerek is kaphatóak a rendellenesség kezelésére, melyek orvosi utasításra, és ellenőrzés mellett alkalmazhatóak. Amennyiben ezek nem nyújtanak hatékony, vagy tartós megoldást a problémára, akkor a műtétet szokták javasolni.

A vény nélküli gyógyászati készítmények szedése esetén – tehát még az előtt - is ajánlott szakorvost felkeresni, hiszen a pontos diagnózis felállítása érdekében ez elengedhetetlen. Így zárható ki a súlyosabb kórkép, melynek tünetei hasonlítanak a jóindulatú megnagyobbodáshoz.

Amennyiben életmódunkkal is szeretnénk segítségére lenni szervezetünknek a prosztata megnagyobbodás tüneteinek enyhítésében, akkor a következőket tehetjük:

  • rendszeres, óvatos testmozgás

  • olajos magvak fogyasztása – tökmag, (tökmag olaj) lenmag

  • megfelelő étrend – brokkoli, kelbimbó rendszeres fogyasztása

  • gyógyteák fogyasztása, mint zsálya, csalán, fűrészpálma – hiszen gyulladáscsökkentőek, és a hólyagot humánus, mégis hatékony módon átmossák, tisztítják.

A gyógynövények nagyon sokat segíthetnek természetes módon a tünetek enyhítésében, de fogyasztásuk előtt a tájékozódás elengedhetetlen. Fontos, hogy túl sok ideig, vagy nagy mennyiségben nem szabad fogyasztani azokat, illetve egyéb gyógyszer készítményekkel együtt alkalmazva problémát okozhatnak.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás igen nagy számban érinti a középkorú férfiakat, tünetei enyhíthetőek, de a pontos diagnózis felállításához – ahogy fentebb említettük - minden esetben orvosi vizsgálatra van szükség. Ennek hiányában nem ajánlatos kísérletezni a házi praktikákkal, és a vény nélkül kapható gyógyhatású készítményekkel sem, saját egészségünk érdekében.

Amennyiben tüneteinket igazoltan a prosztata jóindulatú megnagyobbodása okozza, akkor a patikákban a gyógyszerészek segíthetnek a hatékonyságban és árban is legmegfelelőbb készítmény kiválasztásában, forduljunk hozzájuk teljes bizalommal!

EZEKET A TERMÉKEKET ÖNNEK AJÁNLJUK

PROSTAMOL UNO 320MG LÁGY KAPSZULA 60X

8.628 Ft
Kívánságlistára teszem

LXR SZABALPÁLMA KOMPLEX KAPSZULA 60X

4.200 Ft
Kívánságlistára teszem

PROSTAMOL UNO 320MG LÁGY KAPSZULA 90X

12.274 Ft
Kívánságlistára teszem

NO-PROSTAL STRONG LÁGYZSELATIN KAPSZULA 50X

6.663 Ft
Kívánságlistára teszem

NO-PROSTAL STRONG LÁGYZSELATIN KAPSZULA 90X

11.356 Ft
Kívánságlistára teszem